Zdrowe kanapki- pysznie i kolorowo!
Zdrowe kanapki – pysznie i kolorowo!
Uczniowie klasy pierwszej przygotowali w szkole zdrowe, pełne kolorów kanapki, wykorzystując przyniesione świeże warzywa. Pomidory, ogórki, sałata czy papryka nie tylko dodawały potrawom wyjątkowego smaku, lecz także dostarczały wielu cennych witamin, które wzmacniają odporność i dodają energii na cały dzień.
Podczas przygotowywania posiłków dzieci pamiętały o zasadach higieny – dokładnie umyły ręce, korzystały z czystych serwetek, deseczek i nożyków, a warzywa były starannie umyte przed ich krojeniem. Dzięki temu, wykonywane zadanie było nie tylko smaczne, ale także bezpieczne.
Pierwszoklasiści spisali się na medal! Wykazali się samodzielnością, kreatywnością
i dużym zaangażowaniem. Kanapki były przepyszne, a wspólne przygotowywanie stało się świetną okazją do nauki zdrowych nawyków żywieniowych.



